top of page
Sök
  • Susanne @ Graphiken AB

Våra coola digitala tryckpressar & printers!

Uppdaterat: 16 okt. 2023

Vilka supercoola maskiner har ni och trycker i undrar ni säkert?! Eller tja.. det gör ni kanske inte men jag tänkte att vi presenterar dom här i alla fall och lite kort vad dom är bra på. Bra att veta är att vi kalibrerar våra maskiner varje morgon så att dom håller en jämn färgkvalitet. Alltid snygga tryck helt enkelt! Och snabbt brukar det gå!


Canon imagePRESS C10000VP

Bäst på digitaltryck, snabbaste maskinen vi har. Här blir det jämna fina färger i CMYK och upp till SRA3 mått (450x320mm). Funkar finfint att printa på dom flesta papper med ytvikt mellan ca 80-300gsm. Trycker med toner som läggs på pappret och typ "härdas" genom värmevalsar i maskinen, därav kan ytan kännas lite blankare även om man väljer ett matt eller obestruket papper.


Canon imagePRESS C850

Vår fina trotjänare! Digitaltryck i CMYK. Har varit med länge och levererar fortfarande! Här trycker vi lite udda tryck. Kuvert C5 och C4, långformat upp till 320x760mm. Trycker med samma teknik som Canon 10000, alltså med toner (pulver) som läggs på pappret.


Canon iPF9400S

Storformatsprinter som trycker med 8 färger på rulle, här printar vi oftast på 210gsm Satinpapper och 140, 180gsm matt obestruket, men även lite mer vädertåligt material för tex gatupratare och material för roll-ups. Går att trycka upp till 1,5 meters bredd. Här används bläck, så det är en annan tryckteknik än i våra digitalpressar, bläcket går ner i pappret. Vi trycker dom flesta affischer, gatupratare, provtryck, ritningar, canvas mm här. Vi är godkända och kalibrerade för provtryck enligt Fogra 39. Så vi trycker en hel del provtryck här som senare ska gå i annan produktion, typ förpackningar, offset eller annat.


Canon imagePROGRAF PRO-4100

Storformatsprinter för gicleetryck. 12 färger, trycker med bläckfärger. Denna trycker med ett superfint resultat! Vi trycker här oftast på ett 210gsm Hahnemühle Studio Enhanced papper. Mycket posters som säljs vidare på nätet, litografier, tavlor. Färgerna här blir wow!


Senaste inlägg

Visa alla

Kommentare


bottom of page