top of page
Sök
  • Susanne @ Graphiken AB

Skalenlig bild...??!

Uppdaterat: 25 okt. 2021

Ok, vad menar vi? Jag har en bild och vill ha den i en viss storlek, varför går inte det? Jo, tänk lustiga huset med speglarna. Vissa speglar gör dig liten och tjock medan andra gör dig lång och smal, nån kapar bort en del... Samma kan det bli med bilder som inte är skalenliga. Det går inte alltid att justera en bild snyggt. Det kan då se ut som nedan..


Bilden på Ellie, nedan till vänster är originalbilden, bredvid uppe till höger är en förvrängd bild. Resultatet av att försöka göra en stående bild till liggande. Den är inte skalenligt alltså förvrängs den och ser lite tokig ut. Under den, så blir det om man gör bilden liggande, dvs man får beskära så att det anpassas till formatet man önskar.


Bilden på Susanne nedan är beskuren och förvrängd likadant som Ellie ovan.


Hollywoodbilden, där har vi originalbilden längst till vänster, sen är den förvrängd till både liggande och stående, vill man inte förvränga måste man kapa bort något.


Här finns vi Adelgatan 5, längst till vänster är hela bilden, i mitten förvrängd för att få med allt på ett önskat format och till höger samma önskade format, men där är bilden kapad.Senaste inlägg

Visa alla

留言


bottom of page