Inkokt päron med punschkräm och mandelkrokant

Här kommer ett recept på Inkokta päron med punschkräm och mandelkrokant ifall ni inte vet vad ni ska göra av med all frukten vi fått i år!!!

TILLAGNING:

1. Koka upp socker och vatten till päronen. Skala, kärna ur och tärna päronen. Lägg ner tärningarna i sockerlagen och sjud i cirka 3 minuter, tills päronbitarna mjuknat. Låt päronbitarna svalna i lagen.

2. Punschkräm: Blanda samtliga ingredienser till krämen.

3. Mandelkrokant: Blanda socker och vatten i en liten kastrull och koka tills sockret är 180° (bronsfärgat). Häll ner mandeln och koka i 1 minut. Tillsätt smöret och koka i ytterligare 1 minut. Häll upp på ett bakplåtspapper och låt det stelna. Finhacka sedan krokanten.

4. Häll bort lagen från päronen och fördela päronen i 4 små skålar eller glas. Spritsa punschkrämen ovanpå och strö över krokanten.

Vi har hinkvis med päron här på kontoret så kom förbi och hälsa och ta en kopp kaffe och ett päron!

No Comments Yet.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *